Datum:

28.01.2016. 13:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 4545 pregleda

CEO Volkswagena Matijas Miler potvrdio je da će brojni podbrendovi u vlasništvu ove kompanija napraviti oko 20 električnih ili plug-in hibridnih modela do 2020. godine.

U govoru na novogodišnjem prijemu u Briselu, Miler je rekao da Volkswagen Dizelgejt aferu doživljava kao priliku da suštinski prilagodi svoju politiku zahtevima održivosti.

Brojni političari prisustvovali su ovom događaju, pa je Miler iskoristio priliku da pozove mnoge kompanije i regulatorna tela da zajedno rade na promociji električne mobilnosti. Jedna od ključnih oblasti gde je saradnja neophodna jeste razvoj mreže brzopunećih stanica. Kako je Miler objasnio, poverenje kupaca u električna vozila neće porasti dok ne bude postojala vidljiva i funkcionalna infrastruktura koja bi ih podržavala. U suštini, Miler veruje da će električna vozila biti relativno nezapažena sve dok kupci ne budu bili uvereni da neće biti ostavljeni na cedilu onda kada baterijama njihovih vozila bude bilo potrebno punjenje.

Važnost razvoja ovakve tehnologije Miler je istakao rekavši: “Ne smemo ostaviti ovu priliku Silikonskoj dolini.” Osim toga, Evropa bi trebalo da bude lider električne mobilnosti i tehnologije autonomne vožnje. Izvršni direktor nemačkog giganta nije se dotakao konkretnih predloga, ali je istakao da državne institucije i korporacije moraju sarađivati kako bi se obezbedilo da Evropa ostane u igri u ovom “svetu koji se veoma brzo menja”.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)