Datum:

17.11.2016. 22:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Već je poznato da su neki Audijevi modeli opremljeni automatskim menjačem koji poseduje adaptivni program menjanja stepena prenosa, što za posledicu ima netačno očitavanje rezultata prilikom testiranja na izduvne gasove.

Priču je prvi objavio nemački nedeljnik „Bild am Sonntag“, koji je napisao da je CARB otkrio poništavajući uređaj koji nema veze sa „dizelgejtom“. Jasno, VW je odbio da to nazove „poništavajućim uređajem“, te je umesto toga saopštio da su automatski menjači kod izvesnih Audijevih modela opremljeni adaptivnim menjanjem stepena prenosa, koji „može da dovede do netačnih rezultata“ prilikom testiranja.

„Bild am Sonntag“ je naveo da je softver dovoljno inteligentan da automatski detektuje kada je automobil podvrgnut testiranju, i to proverom pozicije upravljača. Ukoliko je ona fiksirana prema napred, i ukoliko nema pomeranja ulevo ili udesno kao u regularnoj vožnji, softver pokreće brže promene stepena prenosa da bi se redukovala emisija CO2 i azotnih oksida. VW je na ove navode odgovorio da je KBA (nemački federalni organ zadužen za saobraćaj) pozvan od strane nemačkih vlasti da analizira situaciju, kao i da će kompanija nastaviti da sarađuje da bi se rešili problemi, kako na benzinski, tako i dizel pogonjenim Audijima.

„Bild am Sonntag“ kaže da je EPA u SAD već započela istragu u vezi sa ovim problemom, a ove nedelje će imati razgovor sa visokim inženjerima iz VW grupe. Izvori bliski događajima kažu da će EPA sprovesti ispitivanje da bi odredila da li i ovaj softver može biti kategorizovan kao „poništavajući uređaj“. Ukoliko istraga utvrdi negativnosti, VW bi mogao da se nađe u još jednom velikom problemu.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)