Datum:

22.04.2016. 19:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen je navodno uspeo da postigne dogovor sa vladom SAD u vezi sa kompenzacijama vlasnicima automobila koja su deo Dizelgejt skandala.

Zvanično saopštenje biće izdato uskoro, a Associated Press citira neimenovanog insajdera koji kaže da će nemački proizvođač izvodijiti više milijardi dolara kako bi isplatio kompenzacije vlasnicima. On je rekao da je dogovor probnog karaktera i da ne uključuje tačnu sumu koju će svaki pojedinačni vlasnik dobiti. Ali u njemu se nalazi mogućnost da vlasnici biraju da li žele da im se vozilo popravi ili da im se dodeli novo.

Nemački list Die Welt, s druge strane, prenosi da će vlasnici kao kompenzaciju dobiti 5.000 dolara. U istom izveštaju stoji da dogovor ne uključuje mogućnost popravke automobila, ali da će Volkswagen to svakako na neki način morati učini.

Reuters kaže da će kompenzacija veoma da košta nemačkog proizvođača, kao i da će suma koja je inicijalno namenjena popravkama morati da bude značajno povećana. Ona za sada iznosi oko 11.2 milijarde dolara.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)