Datum:

21.02.2017. 22:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Oktobra 2012. godine, Volkswagen je prvi put nagovestio svoje namere u smislu kreiranja „niskobudžetne“ divizije, a čini se da je nakon temeljnih diskusija konačno dato zeleno svetlo. Projekat bi trebalo da krene 2019. Mada je Škoda do izvesne mere poslužila kao jeftinija VW-ova marka, češki automobili su sve skuplji iz generacije u generaciju i sve bliži VW-ovim pandanima. Čak, osnovna Octavia je u Nemačkoj 400 evra skuplja od Golfa.

Dakle, definitivno postoji prostor unutar VW korporacije za istinski „niskobudžetni“ brend, nešto poput onoga što je Renault uradio sa rumunskom Dacijom. Inicijalno, VW-ova podmarka bi bila lansirana u Kini, da bi se naknadno proširila na ostala tržišta u razvoju.

Prvi primerci bi bili mali sedan i SUV srednje veličine. Najpovoljniji bi nosio cenovnu etiketu od 9.600 evra, a svi modeli bi se proizvodili u Kini u okviru zajedničkog poduhvata sa FAW-om.

Dotični modeli će ležati na staroj PQ35 platformi, tako da će imati pomešane gene sa petom generacijom Golfa, što nije nimalo loše, naprotiv. Neke komponente će biti pozajmljene od aktuelne MQB arhitekture, a u slučaju SUV-a, dostupan će biti pogon na sve točkove.

Volkswagenov šef razvoja, dr Frank Velš, izjavio je da će „niskobudžetni“ brend imati filozofiju sličnu Daciji. 

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)