Datum:

28.12.2017. 10:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen je, ne tako davno, priznao da je planove za konstuisanje druge generacije modela Phaeton poremetila Tesla sa svojim Modelom S. Međutim, to što nije doživeo svoju drugu generaciju ne umanjuje činjenicu da je Phaeton bio specijalan automobil.

Kako bi istražio tvrdnju kompanije da je Phaeton zaista bio konkurent Mercedesovoj S klasi, poznati jutjuber, Dag DeMuro je dobio priliku da sedi u originalnom modelu, i to njegovoj najjačoj verziji sa W12 agregatom, i da se istraži kakve su sve funkcije bile dostupne na njemu.

Volkswagen je premijerno predstavio ovaj model još 2002. godine i on je napravljen kako bi bio konkurencija pomenutom Mercedesu i BMW-u. U ponudi je bilo čak šest opcija agregata, a najpoznatiji je svakako ovaj koji se nalazi u modelu na video snimku, W12, zapremine šest litara koji proizvodi 444 konjskih snaga i 650 Nm obrtnog momenta.

Naravno, kako bi bio zaista parirao S klasi, VW je klijentima morao da ponudi, pored velikog izbora agregata, još mnoštvo opreme i tehnologije. U video snimku ispod testa možete videti šta je to sve VW instalirao u ovaj automobil.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)