Datum:

21.06.2016. 13:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen grupa navodno planira da obustavi proizvodnju više od 40 modela iz svog širokog portfolia. Portparol ove kompanije rekao je da broj vozila koja će biti otkazana još uvek nije poznat, ali je rekao i to da će do otkazivanja definitivno doći.

Još uvek je rano pretpostaviti koji modeli nemačkog proizvođača odlaze u istoriju, a smatra se da je jedan od njih i Beetle. O kraju proizvodnje čuvene “Bube” koji bi trebalo da se desi do kraja 2018. godine priča se još od aprila, ali o tome za sada nema nikakvih zvaničnih informacija. Modeli od kojih ćemo se najverovatnije oprostiti sasvim sigurno će biti ujedno oni koji se najslabnije prodaju, a sve to vodi ka cilju optimizacije linije proizvoda Volkswagena, odnosno fokusu na automobile koji su isplativi.

Krajem novembra se poslednji put povela priča o tom da će VAG smanjiti broj vozila i mogućnosti opremljivanja kako bi se uštedelo oko 1.9 milijardi evra. Plan obuhvata i smanjenje bonusa višim direktorima, istovremeno se boreći sa još uvek prisutnim štetnim efektima Dizelgejta.

I dok će neki modeli definitivno otići u penziju, na pomolu su i neki sasvim novi, poput Tiguana sa dužim međuosovinskim rastojanjem i proizvodnom verzijom CrossBlue koncepta. Osim toga, Volkswagen priprema mnoštvo elektrifikovanih vozila, sa ciljem postizanja brojke od milion prodatih hibrida i čistih električnih automobila do 2025.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)