Datum:

15.08.2018. 9:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen grupacija će možda morati da opozove čak 124.000 svojih električnih i hibridnih vozila zbog kadmijuma, kancerogenog metala.

Kadmijum se najčešće nalazi u uređajima kao što su televizori, ali je njegova upotreba u izradi većine delova za automobile zabranjena.

Uprkos tome, nemački nedeljni list Wirtschaftswoche je otkrio da neidentifikovani snabdevač sistema za punjene dostavlja delove koji u sebi imaju kancerogeni materijal, nemačkom proizvođaču automobila.

Ti sistemi su zatim instalirani u brojne električne i hibridne modele kompanije Volkswagen, Audi i Porsche u periodu između 2013. i juna 2018. godine. Navodi se da svaki sistem za punjene u sebi ima 0,008 grama kadmijuma, a Volkswagen grupacija je navela da bi zbog toga sa tršišta moglo biti opozvano čak 124.000 vozila po nalogu nemačkog saobraćajnog tela, KBA.

Još jedan opoziv je poslednje što je Volkswagen-u potrebno. Iz kompanije su naveli da vozila u kojima se nalazi kancerogeni metal ne predstavljaju opasnost za vozače, ali da je za svaki slučaj privremeno zaustaviljeno preuzimanje porudžbina za model Golf GTE još od maja ove godine.

Iz kompanije su takođe naveli da su problematični delovi zamenjeni novim od drugog dobavljača.

Ako Volkswagen zaista povuče sa tržišta 124.000 vozila šteta će se meriti u milionima evra, a proces elektrifikacije koji je započeo nemački proizvođač će pretrpeti ozbiljan udarac.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)