Datum:

20.09.2011. 16:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4595 pregleda

Volkswagen Grupa je prošlog petka objavila da će uložiti rekordnu sumu od 86 milijardi dolara u narednih pet godina, kako bi uspela da nadmaši svoje rivale General Motors i Toyotu i tako postane ’’najbolji proizvođač automobila na svetu u ekonomskim i ekološkim terminima’’.

Nadzorni odbor ovog proizvođača odobrio je obiman plan troškova za nove fabrike, vozila i novu generaciju motora koju će dobiti devet Volkswagenovih brendova, uključujući Audi, Skodu, Seat, Bentley i Volkswagen.

’’Na vrhu naše liste prioriteta su ulaganja u ekološki pogodne, održive modele i pogone’’, rekao je Martin Vinterkorn, izvršni direktor Volksagen AG.

Volkswagen je rekao da će ’’potrošiti veliki deo celokupne sume na ulaganje u imovinu, fabrike i opremu u automobilsko odeljenje u svrhe modernizacije i proširenja ranga proizvoda za sve svoje brendove.’’

’’Naš glavni fokus biće nova vozila i naslednici modela vozila svih klasa,’’ rečeno je u izjavi. Takođe se navodi da će ’’nove generacije motora biti u opticaju, nudeći dodatna poboljšanja performansi, uštede goriva i nivoa emisije štetnih gasova. Pored toga, Grupa će nastojati da proširi razvoj hibrida i električnih motora.’’

Kineski investitori – Shangai-Volkswagen Automotive i FAW-Volkswagen Automotive uložiće dodatnih 19 milijardi do 2016. godine.

Nemačka će profitirati od 86 milijarde dolara vredne investicije kroz pokušaje da se zaštite radna mesta, tvrdi ovaj proizvođač. Volkswagen Grupa kaže da će investicije u imovinu, fabrike i opremu iznositi 68 milijardi. ’’Više od pola će biti uloženo samo u Nemačkoj,’’ stoji u saopštenju.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)