Datum:

01.12.2016. 16:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Francuska razmatra zabranu prodaje određenih dizel modela dva velika evropska proizvođača, najavile su vlasti te zemlje.

Nakon dizel skandala koji je pogodio VW i priznanja kompanije Renault da je takođe koristila uređaj za lažiranje podataka o izduvnim gasovima na testovima pojedinih dizelaša, francuska ministarka za zaštitu životne sredine, Segolen Rojal, izjavila je da postoji mogućnost zabrane dalje prodaje spornih modela ova dva proizvođača u toj zemlji.

“Zatražićemo od istražnih organa koji se bave prevarama potrošača i tužilaca koji vode istragu da nas informišu da li postoji osnova da se povuku dozvole za prodaju pojedinih modela sa dizel motorima”, rekla je ministarka u Strazburu.

Ranije ove godine, Renault je priznao da je koristio specijalan uređaj kako bi prikrio stvarne nivoe azotnih oksida koje u atmosferu izbacuju određeni modeli sa dizel motorom. Ipak, francuski proizvođač tvrdi da je upotreba tog uređaja u skladu sa važećim evropskim zakonima i da je dozvoljeno koristi ih u cilju zaštite komponenti motora.

Istraga je u toku, a Segolen Royal je najavila da će preliminarni rezultati biti poznati u decembru.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)