Datum:

08.07.2016. 16:03

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen se udružuje sa LG Electronicsom u cilju razvijanja nove generacije Volkswagenove „Cross-Over-Platform“ tehnologije digitalne povezanosti. U VW-u kažu da nove tehnologije uključuju inteligentnu povezanost s bazom, notifikacije bazirane na lokaciji i druge info-zabavne funkcije.

Gotovo svaki proizvođač automobila razvija i unapređuje tehnologije digitalne povezanosti, da bi vozač ostao „onlajn“ čak i dok je za volanom. Volkswagen kaže da će raditi prvenstveno sa LG-jem na tri osnovne stvari: omogućavanju vozačima da pristupe „smart home“ funkciji, poput paljenja ili gašenja svetala, unapređenje notifikacija koje prepoznaju kontekst, da bi vozač bio obavešten o lokaciji automobila ili destinaciji, kao i razvoju nove generacije info-zabavne tehnologije za buduće automobile.

VW je zapravo mnoge od ovih funkcija demonstrirao ove godine kroz Budd-e koncept, predstavljen na „Consumer Electronics Showu“. Futuristički izložbeni automobil poseduje ogroman ekran osetljiv na dodir sa mogućnošću konfiguracije, a kompanija kaže da „Internet of Things“ integracija omogućava interakciju sa robotskim usisivačem ili video sistemima kod vozačeve kuće.

Toyota je takođe nedavno objavila da će pojačati fokus na „Internet of Things“ i razvoju digitalne povezanosti, lansirajući ogranak pod imenom Toyota Connected.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)