Datum:

30.11.2017. 13:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen je potvrdio da će se I. D. Crozz koncept u proizvodnoj formi prodavati u SAD od 2020. godine.

Ovo vozilo će, zajedno sa I. D. Buzz i originalnim I. D. hečbek konceptom biti predstavljeno na Salonu automobila u Los Anđelesu. On će imati važnu ulogu u pozicioniranju VW-ovih električnih vozila u SAD.

Volkswagen je najpre, na Salonu automobila u Šangaju, predstavio svoj I.D. Crozz koncept, a potom je u Frankfurt u septembru stigla unapređena verzija. U konceptnoj formi imao je par električnih motora, po jedan na svakoj osovini i ukupnu snagu od 302 KS. Uparen sa 83 kWh litijum-jonskom baterijom, I. D. Crozz može da prevali oko 480 kilometara.

Proizvodni I. D. Crozz će imati funkciju brzog punjenja, koja će mu omogućiti da bateriju do 80 odsto kapaciteta napuni za 30 minuta, upotrebom 30 kWh DC punjača.

Koncept ima napredni sistem autonomne vožnje, koji VW planira da koristi u svojim proizvodnim vozilima od 2025. godine. Sistem se sastoji od četiri laserska skenera na krovu, uz bočne kamere, prednju kameru, kao i ultrazvučne i radarske senzore. Može se aktivirati jednostavno – glasovnom komandom ili jednostavnim pritiskom VW logoa na upravljaču.

VW je već potvrdio da će I. D. Buzz biti prodavan u SAD, ali nije poznato da li isti važi i za hečbek.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)