Datum:

20.11.2017. 22:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

S obzirom da je elektrifikacija neminovna, VW grupa je odlučila da uloži više od 40 milijardi dolara na tom polju.

Izgleda da se u današnje vreme svi proizvođači automobila trude da zauzmu vodeću poziciju na tržištu električnih automobila. Kompanija Volkswagen ne predstavlja izuzetak u ovom trendu i najvaljuje brojne promene u proizvodnji. Naime, ova kompanija je u nedavnom saopštenju predstavila svoj plan za električna vozila i tehnologiju autonomne vožnje.

Od ove, pa do 2022. godine, VW planira da uloži oko 40 milijardi evra u razvoj električnih i autnomnih vozila kao i u nove servise i digitalizaciju. Većina tog novca je namenjena elektrifikaciji postojećih automobila kompanije, kao i unapređivanju fabrika i postrojenja. Za Volkswagen to u stvari znači početak nove ere, ere električne energije i proizvodnju novih platformi za električna vozila. Pored ovoga, VW planira da zadrži većinu svojih radnika i da zapošljava nove, transformaciju postrojenja koje se nalazi u gradu Zwickau i slično.

Prema rečima izvršnog direktora kompanije Matijasa Milera, VW planira da do 2025. godine postane vodeća sila na polju električne mobilnosti. Upravo iz tog razloga će većina postojećih modela dobiti svoje električne verzije bazirane na MEB platformi, a planira se i elektrifikacija nekih od legendi kompanije među kojima je i čuvena Buba. Do 2030. godine svi modeli VW-a biće potpuno električni ili će imati neku formu elektrifikacije.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)