Datum:

27.06.2012. 16:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 16880 pregleda

Znamo mnogo prerada klasičnih automobila kod kojih vam je na prvi pogled jasno da ”tu nešto ne štima”, no Boba Motoringov Golf druge generacije gotovo vam ni po čemu neće otkriti da ćete za koju sekundu ostati u magli njegovih izduvnih gasova, čak i ako vozite Bugatti Veyron.

Tajna je u tome da, osim sigurnosnog kaveza, ovaj monstruozni Golf ni po čemu ne odskače od svoje konvencionalne braće, a da stvar bude bolja, čak mu pod poklopcem kuca Volkswagenov motor. Doduše, ovo ćete morati uzeti sa zrncem, khm, šakom soli.

Dečki iz Boba Motoringa prilagodili su njegov 1,8-litarski čelični dizelski blok za rad s etanolskom mešavinom E85, opremili ga izdržljivijom radilicom, klipnjačama i glavom sa 16-ventila te sve dopunili Garrettovim GTX420R turbopunjačem. Ovo je dovoljno za, kažu, 900 KS koji se ručnim menjačem sa šest stepeni prenosa isporučuju na sva četiri točka preko integralnog sistema 4Motion.

Kako to izgleda u praksi, možete pogledati (i nasmejati se) u video snimku koji donosimo u nastavku, a mi ćemo samo još napomenuti da 16V Ampir, kako ga zovu od milja, do stotke stiže za 2,7 sekundi, što je brže čak i od svemoćnog Bugatti Veyrona, četvrt milje (402 metra) odrađuje za 9,34 sekunde te seje teror među Bubama i Astrama OPC gde god se pojavi.

Pogledajte.

Izvor: Tportal

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)