Datum:

14.01.2017. 20:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nakon Dizelgejta koji je zadao ozbiljan udarac Volkswagenu i njihovim dizelašima, ovaj nemački gigant odlučio je da se okrene električnim automobilima, a kao deo te strategije uskoro će biti predstavljen prvi SUV sa nultom emisijom štetnih gasova.

Model kog će pokretati baterije u formi studije slučaja biće predstavljeno krajem aprila, na Salonu automobila u Šangaju, a njegova proizvodna verzija očekuje se posle 2020. godine. Ovo će biti drugi električni automobil iz Volkswagena koji će u osnovi imati MEB modularnu arhitekturu.

Direktor dizajna VW-a Klaus Bišof je u Detroitu otkrio da je o sudbini ovog SUV-a već odlučeno, ali nije rekao ništa o tome da li je u pitanju kompakt ili model srednje veličine.

U međuvremenu, Volkswagen će se fokusirati na svoj novi električni koncept I.D. Buzz, koji je premijerno predstavljen u Detroitu. Ovde možete saznati više o tom automobilu. Bišof kaže da je ultimativni cilj predstavljanja ovog modela u Detroitu buđenje interesovanja publike za ovo vozilo, kako bi se pripremio teren za njegovu proizvodnju.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)