Datum:

03.09.2012. 22:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4005 pregleda

Svedoci smo da se sektor automobilske industrije poslednjih decenija sve više ukrupnjava. Veliki kupuju male i postaju još veći. U tome trenutno prednjači Volkswagen grupa.

Volkswagen grupa već godinama proširuje porodicu kompanija koje se nalaze u njenom vlasništvu. Ali, izgleda da je i tome došao kraj – barem za neko vreme.

U intervjuu za nemački list Handelsblatt, izvršni direktor VW grupacije, Martin Vinterkorn (Winterkorn), izjavio je da će zaustaviti dalju kupovinu automobilskih marki.

“Trenutno imamo važnije ciljeve od kupovine novih auto-brendova, a to je integracija kompanija koje je VW grupa nedavno kupila”, kaže Vinterkorn.

Reč je o Porscheu, zatim proizvođaču motocikala Ducatiju i kompaniji MAN, koja proizvodi teške kamione. Volkswagen grupa preuzela je Porsche u avgustu 2012. godine plativši oko 4,5 milijardi evra za preostali 50,1 % udela u kompaniji.

Nešto ranije, u julu, kupljen je italijanski Ducati, dok je udeo u vlasništvu kompanije MAN u junu 2012. povećan na 75 procenata.

“Sada smo zaokupljeni brendovima koji su već u vlasništvu VW grupe”, objašnjava Vinterkorn.

On je demantovao spekulacije da je Volkswagen zainteresovan za kupovinu malezijskog proizvođača automobila, kompaniju Proton, iako u VW grupi planiraju veći prodor na tržište Jugoistočne Azije.

Šef Volkswagen grupe dotakao se i stare teme, eventualne kupovine Alfa Romea.

“Nije tajna da Alfa Romeo smatram veoma zanimljivom automobilskom markom, ali, ponavljam još jednom, sada smo fokusirani na ovih 12 brendova koji su trenutno u našem vlasništvu”, ostao je zagonetan Vinterkorn na kraju intervjua.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)