Datum:

01.02.2016. 13:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4474 pregleda

Volkswagen je nedavno predstavio svoj Budd-e koncept na CES-u, a sada je direktor razvoja električnih vozila ove kompanije najavio proizvodnju tog modela.

Dr Volkmar Taneberger je rekao: “Videćete automobil veoma nalik na ovaj, na MEB platformi, u proizvodnji.” On je nagovestio i to da će proizvodni model na tržište stići oko 2020. godine.

Budd-e je prvi model koji je zasnovan na Volkswagenovoj novoj modularnoj električnoj platformi (MEB). Ona je dizajnirana specijalno za plug-in hibridna i električna vozila, i može da primi velike baterije i komponente koje zahteva električni pogon.

Volkswagen nije otkrio nikakve detalje o ovom automobilu, ali je potvrdio da Budd-e ima veliku 101 kWh bateriju i elektromotor na obe osovine. To ovom modernom mikrobusu omogućava da maksimalno ubrza do 150 km/h, uz mogućnost prevaljivanja do 600 kilometara na samo jedno punjenje baterije.

Audi bi takođe mogao koristiti istu platformu za svoj novi A2. On je navodno jedan od nekoliko različitih električnih vozila koja su pod razmatranjem za proizvodnju.

vw-budd-e-concept

vw-budd-e-concept (1)

vw-budd-e-concept (2)

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7

vw-budd-e-concept (4)

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)