Datum:

16.04.2011. 17:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5621 pregleda

Nedavno smo pisali o vozilima svetskih diktatora, a svako od njih bilo je specijalno opremljeno kako bi odolelo potencijalnom napadu na one koji se u njemu nalaze. Jasno je da u današnje vreme postoji daleko veći broj ljudi koji iz ovog ili onog razloga žele da uživaju u potpunoj sigurnosti svojih vozila, pa makar to uključivalo zaštitu kakvu imaju masivna oklopna vozila. Do nedavno se za takvo vozilo moralo izdvojiti mnogo novca, ali pod uslovom da živite u Meksiku, dostupan vam je jedan ovakav automobil po daleko pristupačnijoj ceni.

Reč je o blindiranom Volkswagenu Bori Protect, koji je ustvari dorađena prethodna generacija Jette, ojačana čeličnim oblogama i neprobojnim staklom kako bi izdržala napade vatrenim oružjem ili eksplozivom. Pored toga, tu su i gume koje obavljaju svoju funkciju čak i nakon što su probušene.

Njegova masa je, logično, povećana, te iznosi 1720 kg. Pokreće ga moćan 2.0-litarski turbobenzinski motor iz Golfa GTI sa pogonom na prednjoj osovini. Snaga se doprema pomoću šestostepenog automatika sa dva kvačila DSG.

Podaci o performansama nisu još uvek poznati, a cena mu je negde oko 50.000 evra.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)