Datum:

13.03.2015. 10:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 6502 pregleda

Posle odluke da okonča proizvodnju Eosa, Volkswagen razmatra mogućnost da ukine još neke modele kako bi smanjio troškove, piše Špigl.

Sudbinu kabrioleta Eos mogli bi da dožive i Volkswagen Polo sa 3 vrata, ali i nova “buba”, prenosi nemački list.

Na taj način, Polo bi od sledeće generacije, planirane za 2017. trebalo da zadrži samo verziju sa 5 vrata, dok bi ukidanje trovratnog modela donelo uštede u proizvodnji u visini od 200 miliona evra.

Špigl navodi da je prodaja modela Polo sa 3 vrata opala poslednjih godina, iako je Volkswagenov automobil iz B segmenta u 2014. bio pojedičano četvrti najprodavaniji model na evropskom kontinentu.

Drugi model čija je budućnost neizvesna je obnovljena “buba”.

Prva generacija nove “bube” predstavljena je još 1998, a aktuelna verzija, koja je imala premijeru 2011. nije privukla toliku pažnju ljubitelja automobila kao njen prethodnik.

VW Polo sa 3 vrataKao i Polo, i “buba” je zasnovana na starijoj Volkswagenovoj platformi, a ne na MQB mehaničkoj arhitekturi aktuelnog Golfa i novog Passata.

I dok ukidanje modela Polo sa 3 vrata ne bi predstavljalo veliki udarac, gašenje projekta nove “bube” značilo bi za Volkswagen propuštenu šansu, s obzirom da su FIAT sa modelom 500 i MINI postigli veliki uspeh sa modernim verzijama popularnih modela iz svoje istorije.

Sa druge strane, možda je stara “buba” svojim istorijskim značajem i veličinom bacila preveliku senku iz koje nova verzija tog modela nikako ne može da izađe.

U svakom slučaju, pred Volkswagenom su neke strateški važne odluke, jer je kompanija početkom 2015. najavila da želi da primeni mere štednje u proizvodnji, kako bi ostvarila cilj da do 2017. poveća zaradu na 5 milijardi evra.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)