Datum:

27.01.2011. 22:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7007 pregleda

Ako ste ikada imali osećaj da je vaš automobil ustvari poveća igračka, onda evo nekoga ko je otelotvorio taj osećaj. Vajar Lorenzo Quinn je prvi automobil koji je kupio, a reč je o Fiatu 500, transformisao u javno umetničko delo koje možete videti na slikama u galeriji.

Instalacija se sastoji od četiri metra visoke skulpture dečje ruke i podlaktice, koja je modelovana po uzoru na ruku njegovog sina i izrađena je od alumijuma. Džinovska ruka je ”zgrabila” Fiat, te je ceo prizor nalikuje dečjoj igri sa autićima. Naziv skulpture je ”Vroom Vroom”, zvuk koji deca često ispuštaju oponašajući zvuk zamišljenog motora svoje igračke.

Nakon što je bila izložena u Abu Dabiju i Valensiji, skupltura je sada instalirana u Lejn parku u blizini centralnog Londona, u kraju koji karakterišu veliki broj hotela sa pet zvezdica i najmodernije prodavnice automobila. Ta činjenica navodi na zaključak da ova skulptura ustvari prikazuje bogataše kako kupuju nova vozila. U galeriji slika pogledajte kako izgleda čitava stvar.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)