Datum:

26.08.2016. 16:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Iz Minhena stiže informacija da će nova generacija popularnog modela X4 biti predstavljena 2018. godine. Vest predstavlja iznenađenje jer je X4 kao koncept predstavljen 2013. na Salonu u Šangaju (serijska verzija 2014. u Njujorku) a BMW planira da posle manje od pet godina napravi zamenu.

Vizuelno, nova generacije se neće previše razlikovati od aktulenog modela, koji je i dalje atraktivan i odoleva napadima “rejndž rover evoka” i “mercedesa GLC kupe”. Glavna promena je da će X4 koristiti novu platformu na kojoj će biti bazirana i nova generacija “BMW X3”. Nova platforma je potrebna zbog plag-in hibridnih i električnih verzija od kojih Bavarci očekuju veliki prodajni uspeh. Električna mobilnost zahteva sopstvenu arhitekturu koju će kasnije koristiti i svi modeli “X porodice”.

Još jedna tehnička inovacija je je i nova generacija elektonike koja će biti u stanju da se automatski ažurira svake tri godine. Ovo rešenje će omogućiti vozačima da unaprede multimedijalni sistem ili sisteme asistencije i da tako zadrže korak sa novim ili redizajniranim modelima iz BMW-ove game. Ljubitelji konvencionalnih motora sa unutrašnjim sagorevanjem, međutim, ne bi trebalo da budu zabrinuti jer će “BMW X4” ostati veran klasičnim agregatima od kojih će najsnažniji biti šestocilindraš sa 400 KS.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)