Datum:

18.06.2016. 17:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Japanska kompanija i dalje najvredniji automobilski brend na svetu. Vrednost “Tojote” je povećana za dva odsto i dostigla je vrtoglavih 29,5 milijardi dolara! Na drugom mestu je bavarski BMV.

JAPANSKI gigant “Tojota” je zadržao titulu najvrednijeg automobilskog brenda na svetu i na najnovijoj rang-listi “Milvard Braun” revizorske kuće.

Japanci su sačuvali tron ispred nemačkih kompanija BMV i “Mercedes-Benc”, a najveće iznenađenje je ulazak “Tesla motorsa” među prvih deset, prvi put od osnivanja.

Vrednost “Tojote” je povećana za dva odsto i dostigla je vrtoglavih 29,5 milijardi dolara!

– Sa stanovišta potrošača “Tojota” je brend koji i dalje ulaže u razvoj, u nove tehnologije i to znatno utiče na “poverenje” tržišta – kaže Piter Volš direktor u “Milvard Braunu”.

“Tojota” je u proteklih 11 godina čak devet puta bila prva na listi!

Na drugom mestu je bavarski BMV čija je vrednost takođe porasla za dva odsto na 26,8 milijardi dolara. Na dobar rezultat, ocenjuju analitičari, najviše je uticala odlična prodaja nove “serije 7”, ali i hibridnih vozila “i8” i električnog “i3”.

Brend “Tesla”, čija je vrednost dostigla 4,4 milijarde dolara, pretekao je luksuzni brend “Tojote”, čuveni “Leksus” na 10. mestu i po prvi put, rekosmo, ušao među najvrednije auto kompanije na svetu. Na taj rezultat je, ocenjuje Velš, presudno uticala pojava modela “tesla 3” koji košta 35.000 dolara.

– “Tesla” je nešto sasvim novo u auto-indiustriji i njegov rast će biti sličan onom koji je imao i ima “Epl” i “Fejsbuk” – ocenjuje Velš.

Među “Deset veličanstvenih” vratio se posle godinu dana pauze i “Porše”, koji je sada na devetom mestu.

auto-tojota-MALA

Najveći rast vrednosti brenda među prvih deset imao je “Mercedes-Benc” od 4,0 odsto na godišnjem nivou. To je kompaniji iz Štutgarta bilo dovoljno ipak, samo za treće mesto sa 22,7 milijardi dolara procenjenom vrednosti brenda.

Ukupna vrednost top 10 brendova je pala na godišnjem nivou za 3,0 odsto i sada iznosi 139,9 milijardi dolara.

Najveći pad imali su “Audi”, “Honda” i “Lend Rover”.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)