Datum:

21.08.2013. 16:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3601 pregleda

Istraživanje sprovedeno u Engleskoj otkriva da je vožnja u “japankama” odgovorna za više od 1,4 miliona saobraćajnih udesa godišnje. Šta više, stručnjaci su izračunali da je vožnja u “japankama” opasnija od vožnje u cipelama sa visokom potpeticom.

Naime, u “japankama” je potrebno 0,04 sekundi da se noga sa papučice gasa pomeri na papučicu kočnice, što pri brzini od 60 kilometara na sat produžava zaustavni trag za dodatnih 3,5 metara. Reakcija sa cipelama sa visokom potpeticom iznosi 0,02 sekundi. Takođe, sa “japankama” je i manji pritisak na kočnicu.

Jedan od deset vozača priznaje da mu se “japanka” podvukla ispod papučica i da je u poslednjem trenutku izbegao udes. Još više zabrinjava podatak da 60 posto vozača upravlja automobilom u neodgovarajućoj obući (cipele sa visokom štiklom, platforme, sandale, bosi…), kao i da petina ispitanih vozača nije razmišljala o tome da vožnja u “japankama” nije bezbedna.

Deset posto dama priznalo je da je za volan selo u obući u kojoj, zbog oblika ili štikle, jedva da mogu da hodaju, dok određen broj kaže da im je estetika važnija od bezbednosti i da se nikada neće odreći vožnje u “japankama”.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)