Datum:

01.11.2012. 16:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3949 pregleda

Oluja Sendi protutnjala je istočnom obalom Severne Amerike. Pogledajte kakve je probleme i štetu izazvala vozačima i vlasnicima automobila u ovom delu SAD.

Konačan bilans žrtava oluje Sendi koja je pogodila priobalje nekoliko američkih saveznih država još uvek nije utrvđen, a poslednje informacije govore o 64 nastradale osobe.

Dok se život polako normalizuje i procenjuje šteta nastala od vetra, poplave i požara, na internetu je sve više video snimaka koji svedoče o razornoj moći nevremena. Na njima se osim štete nastale na građevinama, mogu videti i efekti oluje na vozni park žitelja ovog dela SAD.

Oni koji nisu bili u prilici da zaštite svoje četvorotočkaše, prepustili su ih na milost i nemilost uraganu, čak i kada su upitanju luksuzni automobili. Na prvom snimku vidimo jedan BMW kojeg je ostao zarobljen u naletu vodene stihije na samoj obali okeana, dok SUV Escalada koristi prednost svoje visine i prolazi pored njega:

Iako su SUV vozila zbog svoje visine imala bolje šanse da prođu kroz poplavljena područja, vožnja kroz duboku slanu vodu može itekako da ostavi posledice po vitalne delove automobila.

Drugi snimak načinjen je nakon što je prošao najjači udar oluje. Na njemu možete videti kako su prošli neki nezaštićeni automobili tokom nevremena, koje je poplavni talas nosio ulicama.

Pored vode, koja je izazvala najviše direktne štete, neki automobili, poput Mercedesovog SUV-a, nastradali su od požara nastalih kao posledica oluje:

Interesantno je da na oba videa, kao i na sličnim snimcima koji nam ovih dana stižu iz SAD, možemo da vidimo veliki broj skupocenih uništenih automobila. Ne znamo da li njihovi vlasnici nisu bili svesni kolika je udarna moć oluje Sendi ili su se oslonili na to da će eventualne troškove pokriti osiguranje. 

U svakom slučaju, puno posla imaće osiguravajuće kuće, a neki analitičari procenjuju da će s obzirom na totalnu štetu koja je načinjena na ogromnom broju vozila, u narednom periodu porasti prodaja novih, ali i polovnih automobila u ovom delu SAD. 

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)