Datum:

13.05.2020. 21:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Građani na šalterima mogu da podnesu zahtev za izdavanje vozačkih dozvola, registracije vozila, kao i da podignu ta dokumenta, piše sajt Polovni automobili.

Od ponedeljka, 11. maja ponovo rade šalteri Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Ova vest je zvanično objavljena na sajtu MUP-a, a građani na šalterima mogu da podnesu zahtev za izdavanje vozačkih dozvola, registracije vozila, kao i da podignu ta dokumenta.

Šta bi ipak trebalo da se šalje poštom?

Međutim – MUP preporučuje građanima da zahteve za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i druge zahteve vezane za registraciju vozila policijskim stanicama i upravama šalju preporučenom poštom.

Spisak neophodne dokumentacije građani mogu naći na sajtu MUP-a , a uz dokumentaciju potrebno je dostaviti i kontakt telefon podnosioca zahteva, preko koga će biti obavešten o terminu za uručenje dokumenata.

Registracione nalepnice isključivo na tehničkim pregledima

U vezi sa registracionim nalepnicama za vozila upisana u jedinstveni registar (kojima se produžava registracija), one će se do 1. jula 2020. godine, izdavati isključivo na tehničkom pregledu vozila.

• Do kada važe istekla lična dokumenta?

Lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja, važiće do okončanja postupaka i donošenja odluka po zahtevima za izdavanje ličnih dokumenata, koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja.

Ne zaboravite maske i rukavice

MUP ističe da je prilikom posete policijskim upravama i stanicama potrebno poštovati propisane mere zaštite.

(Foto: B92/NĆ)

Izvor: B92

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)