Datum:

10.04.2016. 14:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volvo je jedan od najistaknutijih zagovornika ideje o autonomnoj vožnji, pa nije iznenađujuće što je ova kompanija objavila svoje planove o sprovođenju najnaprednijeg eksperimeta o toj tehnologiji koji će se sprovoditi u Kini.

Planovi su još uvek u završnoj fazi, ali namera je da se građanima omogući upotreba tehnologije autonomne vožnje u javnom saobraćaju i svakodnevnim uslovima vožnje. U eksperimentu će se koristiti 100 automobila, a Volvo će uskoro započeti pregovore sa nekoliko gradova, kako bi se saznalo koji mogu obezbediti neophodne dozvole, regulacije i infrastrukturu za sprovođenje ovog projekta.

Volvo kaže da je ovaj eksperiment deo njihovih namera da redukuju nesreće u svojim novim automobilima do 2020. godine. Oni smatraju da tehnologija autonomne vožnje ima brojne prednosti, uključujući mogućnosti smanjenja saobraćajnih gužvi i emisije štetnih gasova, uz istovremeno poboljšanje bezbednosti. Osim toga, Volvo kaže da je oko 90 odsto saobraćajnih nesreća uzrokovano ljudskom greškom, što može biti eliminisano upravo upotrebom ove tehnologije.

CEO kompanije Volvo Hakan Samuelson kaže: “Autonomna vožna može značajno doprineti bezbednosti na putu, pa će ranijim uvođenjem autonomnih vozila u saobraćaj i više života biti spašeno.” On je naglasio i potrebu za novim propisima od strane državnih institucija kako bi se ova tehnologija našla na putevima što je ranije moguće.

volvo-xc90-drive-me-test-vehicle (1)

volvo-xc90-drive-me-test-vehicle (2)

volvo-xc90-drive-me-test-vehicle (3)

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)