Datum:

05.11.2016. 14:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Direktor Geelyja Šufu Li nedavno je demantovao tračeve o tome da će ova kompanija kupiti Lotus, ali je i najavio Volvo modele orijentisane na trkačku stazu u budućnosti.

Li je, tokom predstavljanja novog S90 Excellence modela, potvrdio da uživa u njegovoj vožnji i da planira i trkačku verziju, čime će se baviti sledeće godine.

Kao odgovor na Lijevu izjavu, CEO kompanije Volvo Hakan Samuelson kaže da „premium proizvođač mora da razvije emocionalnu vrednost sa kupcem, kako bi opravdao visinu cene. To je ono gde brend Polestar ulazi u igru. Kupili smo taj brend i razvijaćemo ga u pravcu proizvodnje premium, čistih performansnih automobila. Oni će biti usmereni na elektrifikaciju. Oni će našim kupcima obezbediti veoma visoke performanse.”

Samuelson nije otkrio kada će se pojaviti elektrifikovani Polestar trkači, osim da je reč o „planovima za narednih nekoliko godina”.

Kada je reč o performansama, ako uzmemo Volvo S90 T8 sa 413 KS kao meru, moguća Polestar verzija, kao ova na X-Tomijevim renderima, mogla bi da ima više od 500 konjskih snaga.

volvo-track-influenced-sports-cars-5

volvo-track-influenced-sports-cars-4

volvo-track-influenced-sports-cars-3

volvo-track-influenced-sports-cars-2

volvo-track-influenced-sports-cars-1

volvo-track-influenced-sports-cars-7

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)