Datum:

02.06.2012. 17:48

Autor:

Ina

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 9418 pregleda

Volvo trenutno razmatra razvoj novog luksuznog sportskog kupea koji bi po svojoj veliči i ceni bio pozicioniran iznad C70 modela, a glavni rivali bili bi mu Mercedes-Benz E-klase kupe i slični premium automobili sa dvoje vrata.

Iako se mali sportski hečbek C30 trenutno nalazi u proizvodnji, a i pred C70 kupe-kabrioletom je budućnost, Volvo sada razmatra nešto potpuno drugačije za svoju narednu sportsku ponudu.

Insajderi iz ove kompanije prenose da će veći kupe – nazvan C90 – najverovatnije biti deo strategije pomenutog proizvođača. Njega će pratiti i kabrio verzija, najverovatnije isključivo za američko tržište.

Ukoliko novi model dobije zeleno svetlo za proizvodnju, veliki automobil sa dvoje vrata biće zasnovan na SPA (Scalable Platform Arhitecture) zajedno sa novom generacijom S80 i drugim velikim automobilima iz Volva. C90 najverovatnije će pokretati isti motorni rang VEA četvrocilindraša benzinaca i dizelaša. Plug-in hibrid će se pojaviti naknadno.

Osim povećanja prodajnih brojni, sporski dvosed iz Volva na pravi način istaći će luksuzne ambicije ovog brenda. Najverovatnije se neće pojaviti pre 2015. godine.

Volvov poslednji veliki kupe bio je originalni C70, a pre njega tu su bili 780 i 262C modeli.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)