Datum:

13.05.2016. 19:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volvo je jedan od najistaknutijih zagovornika bezbednosti pri vožnji, ali njihova najnovija inicijativa nije povezana sa tehnologijom za njeno unapređenje, već sa bezbednijim i udobnijim dečjim sedištima.

Viši tehnički rukovodilac za prevenciju ozleda ove kompanije Lote Jakobson navodi da problemi nastaju kada roditelji prerano počnu da prevoze decu u sedištima se licem ka napred, a osim toga, mnogi su se žalili na udobnost dečjih sedišta. Ona obezbeđuju premalo prostora za noge mališana, a često su i pretopla, usled zagrevanja materijala koji se koriste za njihovu izradu.

Kako bi se ovaj problem rešio, Volvo planira da lansira tri nova sedišta koja su 80% napravljena od vunenog materijala koji obezbeđuje veću udobnost u odnosu na tradicionalne materijale. Osim toga, nova sedišta će biti trajnija, mekša na dodir i bolje će se ponašati u toplim i hladnim uslovima. Dizajn im je jednostavniji, što će obezbediti povećanje prostora za noge, ali i unaprediti komfor.

Sedište okrenuto ka zadnjem delu automobila moći će da koriste deca do 14 kg težine, ne starija od godinu dana. Nakon njih mogu se koristiti sedišta takođe okrenuta ka zadnjem delu, za decu starosti od 9 meseci do 6 godina. Kada dete preraste ovo sedište, roditelji se mogu opredeliti za ono koje nudi pogled ka prednjem delu automobila.

Sedišta se razvijaju u saradnji sa Britax-Römer kompanijom i na određenim tržištima biće dostupna od juna.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)