Datum:

11.03.2016. 13:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 2209 pregleda

Kompanija Volvo izjavila je da smatra da bi automobilska industrija trebalo da radi na standardizaciji infrastrukture stanica za punjenje električnih automobila.

Volvo namerava da postane jedan od vodećih proizvođača električnih i hibridnih automobila, tako što će u svoju buduću ponudu uvrstiti plug-in hibridne varijante svakog modela. Kompletno električni automobili bazirani na SPA arhitekturi planirani su za 2019. godinu, a pre toga ova švedska kompanija namerava da inicira uspostavljanje univerzalne infrastrukture za punjenje električnih automobila širom sveta.

U nameri da se ova važna promena pokrene, Volvo podržava inicijativu koja se zalaže za ovaj proces, pred konzorcijumum investitora koji je ova kompanija osnovala. Namera ovog proizvođača je da uspostavi CSS (Combined Charging System) kao standard za svako vozilo koje zahteva punjenje baterija. Dr Piter Mertens, viši potpredsednik ove kompanije za razvoj i istraživanje, objašnjava da je jednostavna, standardizovana, brza i globalna infrastruktura neophodna.

Meters navodi da će puna elektrifikacija, sa kojom se već počelo, dovesti do poboljšanja samih baterija i smanjivanja troškova, ali da je za to promena infrastrukture neophodna. Iako je ova kompanija, iz tehnološke perspektive, spremna za ovaj korak, to se ne može reći i za samu infrastrukturu. Kako bi do toga došla, neophodan je globalno standardizovan sistem punjenja.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)