Datum:

10.06.2015. 16:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 7178 pregleda

Kompanija Volvo kars mogla bi da počne proizvodnju putničkih automobila na teritoriji Rusije, piše ruski list Izvestija.

Sada analitičari švedske kompanije, koja je deo kineskog koncerna Džili (Geely), kojem je 2010. godine Ford prodao Volvo, razmatraju sve nijanse takvog poteza.

“Trenutno pripremamo studiju izvodljivosti proizvodnje automobila u Rusiji i ovo pitanje smatramo vrlo ozbiljnim”, rekao je predsednik ruskog predstavništva Volvo kars, Majkl Malmsten.

“U ime Volvoa želim da kažem da ne nameravamo da odemo iz Rusije. Spremni smo da ovde podnesemo sve nedaće koje su se desile ili će se desiti u bliskoj budućnosti”, naglasio je.

Prema mišljenju stručnjaka, broj kompanija koje bi mogle da preuzmu ugovorno sklapanje Volvoa u Rusiji nije velik. Najverovatniji pretendenti su GAZ i Avtotor koje imaju prilično velike neiskorišćene kapacitete. Proizvodnja bi mogla da dostigne i do 30.000 automobila godišnje.

U Autotoru su pozitivno ocenili mogućnost pojave novog partnera. “Otvoreni smo za sve predloge usmerene na razvoj proizvodnje, povećanje lokalizacije, stvaranje novih radnih mesta i rešavanje zadataka od strateškog značaja za ekonomiju regiona”, rekli su u Avtotoru.

U grupi GAZ su naveli da kompanija ima “kapacitete, razvijenu infrastrukturu, kvalifikovane radnike i iskustvo da organizuje proizvodnju bilo kog svetskog automobilskog brenda”. Predstavnik GAZ-a je odbio da komentariše da li je u planu saradnja sa Volvoom.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)