Datum:

14.05.2018. 21:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Do pre nekoliko godina automobili proizvedeni u Kini su predstavljali loše napravljena i jeftina vozila, ali se u međuvremenu dosta toga promenilo.

Tako danas čelnici Volva, koji je doduše u vlasništvu kineske kompanije, tvrde da su automobili napravljeni u Kini superiorni po kvalitetnu u odnosu na one koji se prave u Evropi.

To je istakao stariji potpredsednik dizajna Volva Robin Pejdž čija je kompanija zabrinula svoje kupce kada je pre nekoliko godina odlučila da mnoge svoje modele proizvodi upravo i Kini.

“Otkrili smo da je kvalitet automobila proizvedenih u Kini u stvari viši od onih iz Evrope. Svi su bili zabrinuti za kvalitet, ali su ubrzo shvatili da je nivo značajno viši u odnosu na Evropu”, rekao je Pejdž.

Pejdž ističe da kineske fabrike u vlasništvu kompanije Geely, koja kontroliše Volvo, proizvodi vozila visokog kvaliteta jer se manje oslanja na automatizaciju i ima ograničeniju toleranciju.

“Kada pričate sa ljudima iz evropske proizvodnje vidite da mnogo ulažu u automatizaciju sistema, nema mnogo manuelnih podešavanja. S druge strane, u Kini na tome radi više ljudi, manje je automatizacije u proizvodnji, što vam omogućava manju toleranciju na greške i bolja podešavanja. Nije ogromna razlika, ali ako napravite direktno i prosečno poređenje, Kina je poprilično dobra, pa nema potrebe za brigu”, ističe direktor Volvoa.

Volvo je počeo da proizvodi svoja vozila u Kini 2014. sa prehodnom generacijom limuzine S60, kojoj se potom priključio sedan S90 krajem 2016.

U Kini se sada proizvodi i XC60, očekuje se da će tamo biti sklapljano još nekoliko modela među kojima i serija 40, a natpis “Made in Kina” se nalazi i na luksuznom podbrendu Polestar.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)