Datum:

05.02.2015. 10:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 10644 pregleda

Kompanije Volvo Bus i Siemens potpisali su sporazum o snabdevanju evropskih gradova kompletnim sistemima električnih autobusa.

Sporazumom je predviđeno da Volvo isporučuje kupcima autobuse sa hibridnim i električnim pogonom, a Siemens će snabdevati i instalirati stanice visokog kapaciteta punjenja za električna vozila.

Dve kompanije sarađuju od 2012. godine u oblasti elektromobilnosti, a zajednički cilj je da se razvije standard za infrastrukturu napajanja, kako bi se gradovima olakšao prelazak na sisteme električnih autobusa.

Nemačkom gradu Hamburgu već su isporučili kompletno rešenje za gradsku mobilnost koje se sastoji od tri Volvo električna hibridna autobusa i četiri stanice za punjenje. Ova vozila već saobraćaju takozvanom „inovativnom gradskom rutom“.

Volvo 7900

Volvo 7900

Volvo 7900Tokom 2015. godine, električni autobusi, hibridi i infrastruktura za punjenje biće isporučeni i švedskim gradovima Geteborgu i Stokholmu.

Infrastruktura za punjenje koju obezbeđuje Siemens obuhvata stanicu za punjenje, pomoćnu opremu, kablove, građevinske radove, instalaciju i održavanje.

Jednogodišnje testiranje na terenu, u Geteborgu u Švedskoj, pokazalo je da Volvo električni hibridni autobus ima i do 75% manju potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida, u poređenju sa Euro 6 dizel autobusima, dok je ukupna potrošnja energije smanjena za 60%.

Autobus “Volvo 7900” 70% vremena provedenog u vožnji radi u električnim modu – bez buke i emisije izduvnih gasova, a punjenje na krajnjim stanicama traje do 6 minuta.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)