Datum:

22.11.2015. 14:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

1 komentara 6278 pregleda

Volvo i Microsoft ujedinili su snage kako bi zajedno razvili narednu generaciju automobilske tehnologije.

Ove dve kompanije su, u ime svog partnerstva, predstavile mnoštvo drugačijih mogućnosti upotrebe Microsoftovog HoloLensa, hologramskog kompjutera. Volvo smatra da bi se on mogao koristiti kao high-tech konfigurator automobila koji bi mogao da obezbedi kupcima da vide i dožive različite vrste opreme koju nudi neko vozilo. I predstavništva bi mogla da koriste HoloLensove naočare, kako bi ukazali na sigurnosne karakteristike i druge važne detalje u vezi sa vozilima koja prodaju.

Međutim, showroom nije jedno mesto gde bi HoloLens mogao da bude koristan, već su to i dizajnerski departmani. Čak bi i radnici u proizvodnji mogli da nose pomenute naočare, kako bi im stalno bile dostupne informacije u realnom vremenu o komponentama koje ugrađuju.

Volvo i Microsoft nisu otkrivali detalje o svom partnerstvu, ali su nagovestili mogućnost da saradnja bude proširena i na oblast tehnologije autonomne vožnje, kao i na upotrebu podataka dobijenih od umreženih automobila. Ove dve oblasti pružile bi veliku prednost Microsoftu, s obzirom na to da i Apple i Google uveliko rade na tehnologiji autonomne vožnje. Umreženi automobili Microsoftu bi mogli doneti i nov prostor za oglašavanje, uprkos tome što kupci ne bi bili oduševljeni da viđaju reklamne poruke u svojim vozilima.

Volvo Cars Microsoft HoloLens

Volvo Cars Microsoft HoloLens

Volvo Cars Microsoft HoloLens

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)