Datum:

22.03.2014. 23:53

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5158 pregleda

Najnoviji Volvo koncept koji je na ženevskom sajmu automobila privukao pažnju publike, trebalo bi da posluži kao osnova za novi model koji će naslediti aktuelni V70.

Prema pisanju Auto Bilda, Volvo planira da iskoristi stilske elemente Concepta Estate i da ih primeni na praktičnijem produkcijskom vozilu sa 5 vrata i formom karavana. Isti izvor navodi da će taj automobil imati oznaku V90 i da će se pojaviti na tržištu 2015. godine.

Za sada je poznato malo detalja, ali Volvo V90 najverovatnije će biti postavljen na novu SAC (Scalable Platform Architecture) platformu, koja je napravljena od čelika visoke čvrstoće i aluminijuma. Za pogon će se koristiti novi, četvorocilindrični motori koji će biti lakši, ekonomičniji, ali i snažniji od aktuelnih šestocilindraša.

Volvo je na poslednaj tri velika svetska salona automobila “testirao” automobilsku javnost tako što je prikazao tri konceptna vozila koja treba da najave novi dizajnerski pristup ovog proizvođača.

Prvi serijski automobil na kome ćemo videti koliko je novi šef dizajna kompanije Volvo, Tomas Ingenlat (Thomas Ingenlath), uspeo da se izbori za svoju viziju, biće novi XC90, koji najverovarnije stiže do kraja godine.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)