Datum:

19.07.2018. 21:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Novi zahtevi za zakonsku zaštitu oznaka u Švedskoj ukazuju na to da bi Volvo mogao da radi na najmanje dve potpuno električne verzije SUV modela XC60, sa oznakama B4 AWD i B5 AWD.

Trenutna nomenklatura kompanije Volvo je takva da dizel vozila nose oznake kao što su D4, D5 i D6, dok automobili sa benzinskim agregatima nose oznake T, kao na primer T5, T6 i pluf-in hybrid T8. U gami ove kompanije trenutno nema nijednog vozila koje pored svog imena nosi i slovo B.

Naime, Volvo je ipak koristio ovo slovo na svojim modelima, ali u prošlosti. Na primer, tokom 1944. godine, švedska kompanija je konstruisala B4B agregat, a i tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka je u Americi prodavama modele sa B18 agregatom.

U tim slučajevima, slovo B je označavalo “Bensin” te se koristilo za vozila te kompanije sa benzinskim agregatima. Tokom 2010. godine, Volvo se prebacio sa oznake B na oznaku T za modele sa benzinskim agregatima.

Trenutno se ovaj švedski proizvođač nalazi u fazi agresivnog “širenja” game svojih električnih vozila, a uskoro će prodavati samo modele sa hibridnim ili potpuno električnim pogonskim sklopovima.

Prema tome, razumno je pretpostaviti da bi ovi zahtevi za zakonsku zaštitu imena sa oznakom B mogli označavati “baterije”, te i da bi se mogli odnositi na potpuno električne varijante modela XC60.

Ako je to zaista tako, teško je reći šta bi mogli da očekujemo od takvog vozila, odnosno, kako će ono izgledati. Da li će imati potpuno jedinstven dizajn po kome će se drastično razlikovati od standardnog XC60? Moguće je.

Ali s obzirom da će vozilo i dalje nositi ime XC60, postoji šansa i da će promene biti ograničene samo na novi pogonski sklop i možda će imati suptilnih vizuelnih modifikacija, kao što je nedostatak tradicionalne maske (rešetke) hladnjaka.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)