Datum:

22.12.2016. 22:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen je saopštio da je kompanija dobila odobenje od nemačkih saobraćajnih vlasti za popravku svih vozila sa EA189 četvorocilindarskim dizel motorom. Kompaniji je prethodno bilo odobreno da implementira potrebne modifikacije na verziji motora u Passatu, CC-u i Eosu. Ovo novo odobrenje takođe daje „zeleno svetlo“ za ispravke na 1,2-litarskoj i 1,6-litarskoj verziji, kao i ostalim modelima sa 2.0 TDI.

Sasvim je jasno da se radi o ogromnom broju automobila. Portparol kompanije je za „Automotive News“ izjavio da popravka pokriva 9 miliona vozila, kojima je potrebno ažuriranje softvera i instalacije mrežice u usisnom sistemu. Reč je o takozvanom „tranformatoru toka“ koji omogućava računaru automobila da vrši preciznije proračune kada je u pitanju ulazni vazduh. Ova popravka ne bi trebalo da traje duže od sat vremena po vozilu.

Volkswagen je izjavio da će obavestiti vlasnike o intervenciji i zakazati termin u servisu. Ova popravka vlasnike automobila neće koštati ništa. Nažalost, odobrena je samo u Evropi, dok tek treba da bude (ako se to uopšte i desi) finalizovana u SAD i Kanadi.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)