Datum:

14.11.2016. 13:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen će u martu, na Salonu automobila u Ženevi, predstaviti koncept krosovera zasnovanog na Golfu, koji će biti pod snažnim uticajem T-Roc koncepta iz 2014.

Autocar prenosi da će novi krosover biti pozicioniran ispod Tiguana u liniji ove kompanije, a kada bude predstavljen – što će se desiti u toku naredne godine – na tržište će doneti T-Roc naziv, uprkos tome što su registrovana neka druga imena.

Originalni T-Roc koncept je imao troje vrata, ali ovaj će imati petoro, kao i konvencionalni Golf modeli. Ipak, od njih će se razlikovati po upadljivom dizajnu spoljašnjosti.

Očekuje se da će ovaj krosover biti zasnovan na MQB platformi, kao i da će zadržati isto međuosovinsko rastojanje od 2.640 mm kao i Golf. On bi, takođe, trebalo da ima iste dimenzije kao originalni T-Roc koncept, što podrazumeva 4.178 mm dužine, 1.831 mm širine i 1.501 mm visine.

Kao što je to slučaj i sa Golfovim rangom, u ponudi će se naći mnoštvo dostupnih motora, među kojima su osnovni 1.0-litarski trocilindraš sa 113 KS, 1.5-litarski četvrorocilindarski TSI sa 128 i 148 KS, kao i 2.0-litarski turbo sa četiri cilindra koji se nalazi u unapređenoj GTI verziji i razvija 241 KS.

Uprkos Dizelgejtu, najmanje dva četvorocilindarska dizelaša naći će se kao deo ponude T-Roc modela. Osim toga, očekuju se plug-in hibridna i električna varijanta.

Prednji pogon biće gotovo sigurno standard na osnovnim modelima, ali pogon na sva četiri točka se očekuje kod modela viših specifikacija. Šestostepeni ručni i sedmostepeni DSG menjač sa dvostrukim kvačilom će takođe biti deo raspoloživih opcija.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)