Datum:

09.09.2016. 10:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen AG, koji prodaje više automobila u Kini nego na bilo kojem drugom tržištu, uznapredovao je sa pregovorima sa Anhui Jianghuai Automobile Co. u vezi sa zajedničkim projektom proizvodnje električnih putničkih automobila u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Zvanična potvrda bi mogla da stigne već danas, po insajderu koji nije želeo da bude imenovan jer čitava stvar još uvek nije dostupna javnosti. Da Jianghuai Auto planira da potpiše memorandum o saradnji je objavljeno juče, ali nije identifikovan partner.

Reč je o kompaniji koja je među glavnim proizvođačima električnih automobila u Kini, i jedan je od poslednjih velikih kineskih proizvođača koji nisu u zajedničkom projektu sa stranim partnerom. Predsednik An Đin je rekao u intervjuu u martu da je kompanija u pregovorima sa Volkswagenom.

Što se Volkswagena tiče, povećanje broja električnih vozila koje prodaje u Kini će pomoći ovom proizvođaču da se što bolje kotira u vezi sa sve strožijim standardima vezanim za emisiju štetnih gasova i potrošnju fosilnih goriva. Vlada je odredila sniženje prosečne potrošnje po vozilu na 5 litara na 100 kilometara do 2020. godine, od ovogodišnjih 6,9 litara.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)