Datum:

12.11.2010. 18:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5708 pregleda

Automotive News objavio je kraću analizu pisanja nemačke štampe,  koja se bavi navodnim planovima Volkswagena da preuzme deo vlasništva nad nekom od marki grupacije Fiat.

Nije tajna da je Ferdinand Piech zainteresovan za Alfa Romeo, a to je nekoliko puta i javno priznao u razgovoru sa novinarima. Nemački Manager Magazin, ipak, tvrdi da je Piechov pravi cilj Ferrari, ali nije poznato da li šef Volkswagena razmišlja o obe marke ili je ipak skromnijih apetita. Automotive News prenosi anegdotu prema kojoj je Piech odlučio da kupi Bugatti nakon što se njegov sin oduševio umanjenim modelom Bugattija u nekom izlogu. Samo Piech zna da li su ga na razmišljanje o Ferrariju navele slične, banalne situacije, ali se pretpostavlja da su motivi ipak daleko dublji.

Budući da je prvi čovek Fiata Sergio Marchionne nedavno odlučno izjavio da grupacija nema nameru da prodaje Ferrari, ni da bi sakupila novac za podizanje vlastitog učešća u strukturi Chryslera, Volkswagenu u najboljem slučaju preostaje nekoliko desetina procenata u vlasničkoj strukturi Ferrarija. Ne znamo šta bi na to rekao Piechov sin, ali je tema svakako zanimljiva, s obzirom na činjenicu da Volkswagen raspolaže zavidnim i stabilnim finansijskim fondom, za razliku od Fiata koji je i dalje u procesu restrukturiranja i konsolidacije partnerstva sa Chryslerom.

Izvor: Autoblog.rs

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)