Datum:

24.12.2015. 13:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3687 pregleda

Prašina koju je podigao Dizelgejt skandal još uvek se nije slegla, a njena najnovija žrtva sada je popularni slogan ove kompanije.

Rojters prenosi da će Volkswagen ukinuti ovaj slogan koji je lansiran 2007. godine. Ova fraza u prevodu znači “Automobil”, a čelnici ove kompanije odlučili su da je ukinu, kako bi zauzeli nešto skromniji pristup svom oglašavanju.

Portparol Volkswagena je na pitanje o ovoj odluci odbio da potvrdi da će “Das Auto” otići u istoriju, ali je potvrdio da će ga zameniti jednostavniji moto koji se sastoji samo od naziva ove kompanije – “Volkswagen”. Portparol je rekao da će ona postupno zamenjivati stari slogan.

Odluka da se “Das Auto” ukine navodno se našla predmetom diskusije pred 2.000 menadžera prošle nedelje. Jedna osoba, koja je bila prisutna, za Rojters je izjavila da je CEO Volkwswagenovog odeljenja za putnička vozila, dr Herbert Dies, rekao je da je, u svetlu Dizelgejt afere, ovakav način definisanja automobila apsolutistički. Osim toga, on smatra da je aktuelni slogan pretenciozan, te da nije uspeo da isprati želju ove kompanije da bude tehnološki lider na tržištu.

I dok Volkswagen nastoji da minimalizuje štetu koja je naneta njegovom imidžu, ova kompanija još uvek se suočava sa brojnim izazovima. Naime, vlasti još uvek nisu odobrile propisane izmene za modele opremljene 2.0 i 3.0-litarski TDI motorima u SAD.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)