Datum:

07.10.2016. 22:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagenova platforma za novu generaciju električnih vozila ide i u Kinu, ali ne kroz novi zajednički projekat.

Volkswagen će nastaviti sa planovima da kreira novu marku priuštivih, električnih automobila sa Anhui Jianghuai Automobileom, poznatom kao JAC. Nova marka će biti deo strategije nemačke kompanije, koja za cilj ima povećanje prodaje električnih vozila u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. VW i JAC su potpisali memorandum o saradnji početkom septembra za eventualno formiranje zajedničke kompanije.

VW i JAC će raditi na novim vozilima koristeći postojeću platformu kineskog proizvođača, koji trenutno ima dva električna modela, IEV5, kompaktni sedan sa 67 ks i IEV6S hedžbek sa 114 ks. Autonomija ovih modela iznosi 200, odnosno 250 kilometara. JAC je deveti najveći proizvođač automobila u Kini, ali je lider na tržištu električnih vozila. Takođe proizvodi i dosta modela sa konvencionalnim pogonom, kao i komercijalna vozila.

Nemačka i kineska kompanija su iza sebe ostavili „ružnu prošlost“, kada je JAC prilično bezobrazno iskopirao dizajn Audija A6 pre nekoliko godina. Novi zajednički projekat bi mogao da bude tek mali deo „električne“ strategije Volkswagena u Kini. Nemački proizvođač će prodavati modele na MEB platformi kroz kooperaciju sa SAIC-om i China FAW grupom. Ova vozila na tržište neće stići pre 2020. Volkswagenova „električna“ ofanziva u Kini je veoma ozbiljna, a za cilj ima da spusti prosečnu emisiju flote. U nekim gradovima će čak električni modeli biti isključivo mogući za prodaju. I drugi brendovi su reagovali na ove promene, poput Daimlera sa Denza 400.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)