Datum:

17.04.2016. 17:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački proizvođač mogao bi da okonča proizvodnju moderne verzije modela Beetle, s obzirom da mu taj automobil ne donosi veliku zaradu, saznaje Autoline.

Nakon dizel skandala, Volkswagen je bio prinuđen da preispita svoje poslovne planove kako bi nadoknadio materijalnu štetu izazvanu ovom aferom. Jedna od žrtava mogla bi da bude nova “buba”, koja se u svojoj savremenoj inkarnaciji nije ni približila originalnoj verziji po popularnosti.

Autoline piše da su Volkswagenu sada preko potrebni modeli koji su u trendu, pre svega SUV i krosover vozila, koja godinama unazad beleže takav rast prodaje da su im se okrenuli čak i brendovi kao što su Maserati, Jaguar, Bentley, pa čak i Lamborghini.

Isti izvor tvrdi da VW planira da okonča proizvodnju modela Beetle do kraja 2018. godine, kako bi napravio mesta za novo vozilo iz SUV/krosover segmenta koje će mu doneti veću zaradu. U nemačkom proizvođaču ove navode za sada komentarišu kao “medijske spekulacije”.

Moderna “buba” predstavljena je 1997, na talasu nostalgije prema ikoničnim modelima koji su obeležili 20. vek. Druga, aktuelna generacija lansirana je 2011.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)