Datum:

07.09.2011. 13:49

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 5518 pregleda

Maleni električni Volkswagen NILS predstavlja materijalizaciju vizije budućnosti ove kompanije. Ima prostora da primi samo jednog putnika i u potpunosti je napravljen od aluminijuma, te mu je težina manja od 460 kg. Pokreće ga elektromotor koji je smešten iza vozača i šalje snagu ka zadnjim točkovima.

Mali set litijum-jonskih baterija može se napuniti za samo dva sata, a obezbeđuje opseg kretanja od 64 km. Zahvaljujući motoru koji proizvodi 34 KS i 130 Nm obrtnog momenta, maksimalna brzina mu je 128 km/h. Od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 11 sekundi. Tu je i jedan veoma praktičan element – pregrada dovoljno prostrana da u nju stane manja torba, locirana iznad vozačkog mesta.

Iako je reč o jedinstvenom automobilu, sa svojim tankim 17-inčnim točkovima i ”galebova krila” vratima, NILS je ipak i te kako prepoznatljiv član velike Volkswagen porodice. Kao i model Up!, opremljen je City Emergency kočionim sistemom, koji može automatski da zaustavi automobil pri brzini manjoj od 32 km/h.

Uprkos dimenzijama kompakta,  NILS ispunjava sigurnosne zahteve za vozilo ovog tipa, tako da će se proizvodna verzija verovatno pojaviti vrlo brzo.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)