Datum:

14.10.2014. 16:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5264 pregleda

Nemački proizvođač automobila Volksvagen produžio je ugovor sa kineskim partnerom FAW grupom za 25 godina.

Aneks ugovora potpisan je u Berlinu prilikom susreta nemačkog kancelara, Angele Merkel i kineskog premijera, Li Kećenga.

Volksvagen pregovara sa FAW grupom i o eventualnom povećanju učešća u zajedničkom preduzeću koje sada iznosi 40 odsto.

Volksvagen, kao i drugi evropski i američki proizvođači, ulažu velike napore da povećaju prisustvo na kineskom tržištu. Kinezi, međutim, učešće u kapitalu zajedničkih kompanija i dalje ograničavaju na 50 odsto.

Volksvagen, kao jedan od prvih proizvođača vozila koji je otvorio pogone u Kini, sa grupacijom FAW sarađuje više od 20 godina i, prema oceni analitičara, primoran je da sa tim i drugim kineskim partnerima unapređuje saradnju, jer je prilično zavisan od tog tržišta.

Najveća evropska automobilska kompanija u julu je najavila da će investirati dve milijarde evra sa kineskim partnerom FAW u izgradnju dve nove fabrike vozila.

Volksvagen trenutno u Kini koristi osam fabrika vozila i devet pogona za proizvodnju rezervnih delova.

Volksvagen, koji ima zajedničko preduzeće i sa kineskom firmom SAIC Motor, prodao je prošle godine skoro 3,3 miliona vozila na kineskom tržištu, što je oko 30 odsto ukupne prodaje. Za devet meseci ove godine, kompanija je u Kini, ne računajući luksuzne marke Audi i Porše, prodao 2,72 miliona vozila, uz rast od 15 odsto na godišnjem nivou.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)