Datum:

14.04.2018. 11:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kamera koja snima prekršaj prekoračenja brzine u jednoj ulici u Nju Orleansu, greškom je zumirala tablicu obližnjeg parkiranog vozila, pa je kazna za prebrzu vožnju stigla na adresu vozača čiji se automobil u tom momentu čak nije ni kretao.

Saobraćajne kamere koje detektuju automobile čiji vozači ne poštuju ograničenje brzine, poslednjih godina prisutne su i na našim ulicama, dok su u mnogim zemljama sveta počele da se koriste znatno ranije. Ipak, ni tamo sistem nije savršen, pa se dešavaju bizarne greške prilikom identifikacije počinilaca prekršaja.

Takav je slučaj i sa spomenutom kamerom u Nju Orleansu, koja izaziva glavobolje Donaldu Šulcu, stanovniku ulice u kojoj je kamera postavljena. Šulcu je na kućnu adresu stigla kazna za prekoračenje brzine, sa uveličanom fotografijom tablice njegovog pik-ap vozila – koje je u momentu kada je prekršaj registrovan bilo parkirano uz trotoar.

S obzirom da se na preostale dve fotografije koje su priložene kao dokaz o prebrzoj vožnji vidi da je u pitanju drugo vozilo, koje je u trenutku fotografisanja prolazilo pored parkiranog pik-apa, Šulcu je policija uvažila reklamaciju i poništila kaznu.

To međutim ne rešava njegovu muku sa saobraćanom kamerom na duže staze, jer su mu, kako kaže, ovakve kazne greškom stizale i ranije. I svaki put je morao da ide u policiju da kako bi ih poništio.

Da apsurd bude veći, kazne sa dokaznim materijalom u vidu fotografija ne šalju se automatski na adresu prekršilaca, već ih prethodno pregledaju i odobravaju za slanje tehničari čiji je to posao.

Ipak, najnovija kazna koja je “greškom” stigla na adresu porodice Šulc, izazvala je sumnju da se u ovom slučaju možda i ne radi o slučajnom propustu, s obzirom da automobil koji je prekoračio brzinu pripada jednom policajcu iz Nju Orleansa.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)