Datum:

30.08.2016. 13:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Vlasnici vozila iz Mercedes-Benza i Infinitija najverovatniji su kupci vozila sa polu ili potpuno autonomnim sistemom vožnje, pokazalo je novo istraživanje koje je sproveo MaritzCX. Ova kompanija za softver i istraživanje pronašla je da je oko jedna trećina ovih vozača (tačnije, 27 odsto) zainteresovana za samovozeće automobile. S druge strane, za to su najmanje zainteresovani vozači Jeep i Ram pikapa.

“Vlasnici luksuznih automobila spremniji su da prihvate ovu tehnologiju, zato što smatraju da će bezbednost u takvim vozilima biti mnogo bolja,” kaže Šon St. Kler, vođa ovog istraživanja i direktor globalnog sindikalnog udruživanja u MaritzCX-u i dodaje: “Ukoliko ste zainteresovani za off-road vožnju u Jeep ili Ram modelima, onda niste zainteresovani i za autonomna vozila.”

To, ipak, ne znači da su svi vlasnici luksuznih vozila spremni da prepuste kontrolu nad svojim vozilima: 57 odsto vlasnika Porsche-a i 56 odsto vlasnika BMW-a generalno nisu zainteresovani za autonomne sisteme, prema ovoj studiji.

Istraživanje je pokazalo i da je 94 odsto vozača svesno da autonomna vozila stižu u budućnosti, ali njih 48 odsto nisu zainteresovani za posedovanje takvog vozila. U ovoj anketi učestvovalo je ukupno 12.353 vlasnika vozila, a istraživanje je trajalo od maja do avgusta.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)