Datum:

29.01.2018. 10:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Automobilski gigant “Kija” predstavio viziju budućnosti: Div namerava od 2019. da stavi na drum brojnu testnu flotu autonomnih vozila, koja bi trebalo da utabaju put njihovoj masovnoj proizvodnji.

Južnokorejski automobilski gigant “Kija motors” je na sajmu zabavne elektronike CES 2018. u Las Vegasu predstavio svoju viziju mobilnosti. U okviru nje, pod nazivom “Bezgranično za sve”, kompanija “Kija” donosi budućnost u kojoj su mogućnosti mobilnosti i prevoza bezgranične.

To je “Kijin” manifest pružanja masovne mobilnosti u skoroj budućnosti. U današnje vreme korisnici su ograničeni razmišljanjem da je automobil “tek vozilo”, ali “Kija” obećava da će nuditi kompleksnija rešenja mobilnosti.

– “Bezgranično za sve” predstavlja budućnost u kojoj je vozilo puno više od zbira delova – rekao je dr Vong-Čul Jang, potpredsednik “Kije” i vođa njenog centra za istraživanja i razvoj.

Tako će “Kija” već u 2021. početi sa prodajom tehnologije autonomne vožnje četvrtog stepena, koja će biti raspoloživa u “pametnim” gradovima. Do 2025. godine “Kija” će imati tehnologije povezivosti u svim automobilskim razredima, a do 2030. žele da ih ugrađuju u sve svoje modele. Do 2025. ovaj automobilski brend će nuditi 16 novih modela s naprednim pogonima – različita hibridna, plagin hibridna i električna vozila, a već u 2020. potpuno novo električno vozilo s gorivim ćelijama (FCEV).

Južnokorejski div namerava od 2019. da stavi na drum brojnu testnu flotu autonomnih vozila, koja bi trebalo da utabaju put njihovoj masovnoj proizvodnji. “Kija” s novim pilot-projektom Smart City od 2021. planira da autonomnim vozilima 4.0 stepena snabde takozvane pametne gradove.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)