Datum:

23.06.2017. 19:01

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Honda je bila primorana da obustavi proizvodnju u svojoj Sajama fabrici u blizini Tokija na ceo dan, nakon što je otkriven WannaCry ransomware virus unutar kompanijske kompjuterske mreže.

Japanski proizvođač je u nedelju otkrio da je virus, o kom je inače nedavno brujao ceo svet, od Japana, preko Severne Amerike, pa sve do Evrope i Kine, ušao u njihov sistem uprkos preduzetim merama prošlog meseca.

U ovoj fabrici proizvode se Accord sedan, Odyssey i Step Wagon, a na dnevnom nivou bude kompletirano oko hiljadu vozila. U ponedeljak je, međutim, proizvodnja morala biti obustavljena. Srećom, već sledećeg dana sve se vratilo u svoje uobičajene tokove.

Ovo nije prvi put da neki automobilski proizvođač, zbog hakerskih napada, mora da obustavi svoju proizvodnju; prošlog meseca isto se dogodilo Renaultu i Nissanu, kada su privremeno prestale da rade njihove fabrike u Japanu, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Rumuniji i Indiji.

WannaCry virus pronašao je put do više od 200.000 računara u više od 150 zemalja sveta prošlog meseca, a stručnjaci upozoravaju da možemo očekivati i njegove nove verzije.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)