Datum:

16.07.2011. 20:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5955 pregleda

Pravljenje video kolaža u kojima se može videti razvojni put jednog automobila nije retkost među proizvođačima automobila, a i odličan je recept za podsećanje kupaca na vas u slučaju da nemate nikakvu noviju vest ili ponudu, nego samo želite malo pažnje. Tako je Honda napravila istu stvar sa videom pod nazivom ”Nasleđe”, u kom se mogu videti sve transformacije kroz koje je prošao Civic model kroz godine postojanja. A nije izostala ni prigodna muzika.

Japanski proizvođač nas vodi nazad u prošlost, sve do vremena prve generacije Civica i njegovih okruglih farova. To su bile rane sedamdesete, a dizajn se vremenom menjao u duhu vremena, a da su uspeli da isprate trendove uz doslednost samom automobilu dovoljno govori činjenica o prodatih 19 miliona jedinica, što Civic čini jednim od najprodavanijih automobila u istoriji.

Civic je prvi put prikazan u julu 1972. godine kao dvosed, a hečbek verzija sa troje vrata pojavila se u septembru iste godine. Prva generacija dizajnirana je kao kompakt sa 1.169 cc motorom kao takmac američkim kompakt vozilima, a u ponudi je imao prednje kočione diskove, vinilska sedišta sa pokretnim naslonom i AM radio. Dizajn je menjan tokom godina, a trenutno je aktuelna deveta generacija ovog modela.

I kupe i sedan verzije u formi najnovijeg koncepta bili su prikazani u januaru ove godine na Međunarodnom severnoameričkom salonu automobila, iako su već tada bile gotovo spremne za proizvodnju. Proizvodne verzije su prikazane u aprilu, sa hibridnom i verzijom koju pokreće prirodni gas kako bi i ”zeleni” kupci bili zainteresovani za ovaj model. Linija sa benzinskim motorom uključuje sedan, kupe i dve ”Si performance” verzije za one koji vole da se trkaju svojim Hondama.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)