Datum:

12.04.2018. 13:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Električni automobili trenutno su veliki hit u automobilskoj industriji, pa bi se moglo zaključiti da su relativno novi u svetu tehnologije. To, međutim, nije tačno.

Iako Nissan Leaf sigurno nije najuzbudljivije električno vozilo na svetu, kad je reč o pogledu u budućnost, svakako predstavlja bolju alternativu nego stari model. Snažniji je, ima veću autonomiju i, sve u svemu, predstavlja bolji automobil.

Istorija pravljenja električnih automobila u Nissanu počinje pre oko 70 godina. Ovaj proizvođač nedavno je objavio video koji prikazuje prvi električni automobil koji je Nissan napravio.

On se zove Tama, a napravljen je posle Drugog svetskog rata, kada je nestašica goriva u Japanu primorala proizvođače da budu kreativni u potrazi za pogonom. Tako je 1947. godine napravio Tama model, koji je mogao da poveze dva putnika i prtljag težak do 450 kg.

Pokretao ga je električni motor od 3.3 kW i 40-voltna baterija. Mogao je da razvije maksimalno 35 km/h, a baterija je bila pozicionirana ispod poda automobila, kako bi se težište učinilo što je moguće nižim.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)